(top)sportbegeleiding

Binnen ons centrum bied fysiotherapeut en Strength- and Conditioning trainer Dorian van Garderen (top)sportbegeleiding aan om minder blessures te krijgen en beter te presteren binnen jouw specifieke sport. Dorian heeft ervaring met de begeleiding van Nationale en International sporters en zal er alles aan doen ook jouw prestaties naar een hoger niveau te tillen.

Bewegings- en sportanalyse

Om de juiste prikkels aan ons lichaam te kunnen geven en specifieke bewegingen te kunnen optimaliseren moeten we weet hebben van wat er word gevraagd binnen de sport (qua type kracht, uithoudingsvermogen en bewegingen) en waar de zwakheden liggen in je huidige bewegingspatroon. Dorian heeft met zijn achtergrond als fysiotherapeut ook oog voor beperkingen die op termijn mogelijk blessures kunnen veroorzaken

Trainingen

De trainingen bevatten oefeningen die bijdragen aan het verbeteren van je prestaties binnen jouw sport. Dit betekend dat wij niet alleen werken met standaard oefeningen maar ook zoveel mogelijk specifieke delen van het lichaam in beweging zetten die optimaal met elkaar moeten samenwerken en de voorwaarden creëren die nodig zijn binnen jouw specifieke sport te presteren.

Testen en meten

Binnen het begeleidingstraject houden we de voortgang bij op de volgende gebieden

  • Cardiovasculaire mogelijkheden
  • Power (kracht maal snelheid)
  • Reactievermogen
  • Herstelvermogen en eventuele signalen van overbelasting
  • Lichaamsamenstelling (waaronder spiermassa, vetmassa, spiermassa per ledemaat enz)

Evaluatie

In een begeleidingstraject draait het allemaal om samen werken aan jouw vooruitgang. Daarom is het belangrijk om te weten wat je van elkaar verwacht, waar aan gewerkt moet worden, wat goed gaat en hoe we het traject nog verder kunnen optimaliseren. Ook een deel mentale ontwikkeling is hierbij van belang. Om goed zicht te houden op het traject worden er periodiek evaluatiemomenten ingepland.

Dorian van Garderen

  06 21 18 68 07

WhatsApp WhatsApp ons